Extra info + regels

Extra informatie

Deze lange webpagina bevat informatie over:


Betalingen

  • Om de boeking te bevestigen, gelieve 30% van het bedrag te betalen.
  • Gelieve de overige 70% twee weken voor aankomst te betalen.

Bankrekening
BES: (Banco Novo) t.n.v. R. Hilbers
IBAN: PT50 0007 0254 0009 7901 0184 4
SWIFT / BIC: BESCPTPL
of in Nederland: NL67 ABNA 023.43.26.522 t.n.v. R. Hilbers


Huisregels

  • Voorzichtig rondom het huis, niet in de ruïnes spelen!
  • Aub niet roken in huis.
  • Geen BBQ op de terrassen met tegels (olievlekken !), alleen op het lage terras met grind.
  • Geen bleek ,benzine etc. in het riool gooien.(bacteriologische septic tank)
  • Gaat u naar het strand,; aub alleen de donkere, bonte handdoeken gebruiken die beneden onderin het badkamerkastje liggen.

Water:
Het leidingwater komt uit een eigen boorput (150 meter diep) met daarin een pomp, achter de caravan. Het water is erg hard (kalk) en daarom is er ontharder (met zout) en een 3000 liter voorraadvat met pomp in de kelder. Water voor de tuin (de slangen) is direct van de boorput. Het water is onderzocht in een laboratorium in Tavira, het is oké voor consumptie, zie gastenboek. U kunt ook water in flessen in de supermarkt kopen.

Warm water:
Er zijn 3 boilers.
No 1 (50 liter) is voor de badkamer boven en voor de bijkeuken.
No 2 (50 liter,onder de trap) is voor de badkamer beneden.
No 3 (5 liter) onder de gootsteen in de keuken.

Elke boiler heeft een eigen elektrische schakelaar in de groepenkast in de bijkeuken, schakel die boiler uit die u niet nodig heeft. Op elke boiler zit een thermostaat, zet deze niet te heet! (verbrandings-gevaar)

Riool:
Alle afvoeren lopen naar de septic tank in het lage grind terras onder de grote deksel. De
overloop gaat naar een gat vol stenen ook in het lage terras (waar de aardewerk pot op staat).
Vuilnis:
Verzamel alle vuilnis in plastic zakken en gooi deze in de groene containers die overal langs deweg staan. Er zijn ook aparte containers voor glas of papier etc.
Electriciteit:
De verbruiksmeter (van de EDP) zit achter het linkse witte deurtje in de muur buiten,naast de laatste betonnen paal aan de zuidkant van het huis. U kunt de stand noteren bij aankomst en bij vertrek. De echte hoofdschakelaar ( van de EDP) zit achter de groene deurtjes aan de andere kant van genoemde muur. Het rechter deurtje is voor de elektricitijdsproductie van de zonnecellen achter de ruïne. In de bijkeuken is de groepenkast met voor elke gebruikersgroep een schakelaar, en deze weer verdeeld over aardlekschakelaar A,B en C.
De hoofdkabel gaat via de kelder (met een eigen groepenkast) naar het huisje naast het
parkeerdak, naar een elektrische kast met o.a. de boorput-pompbediening. Daarin is ook een timer, die de pomp na 30 minuten uitschakelt (om drooglopen te voorkomen). Als dit is gebeurt (groene lampje brandt continu) moet de hoofdschakelaar daar even uit /aan geschakeld worden, om de timer te re-setten en de pomp weer te starten.


Zwembad

  • EERST douchen (er is warm water van de zonneboiler), dan zwemmen. Vooral vuile voeten en zonnebrand olie zijn funest voor de kwaliteit van het water.
  • Niet duiken, het bad is maar 1 meter diep.
  • Voorzichtig met scherpe voorwerpen.
  • Geen dieren in het zwembad.
  • De pomp gaat (s’ nachts) automatisch aan en filtert het water via het zandfilter in het pomphuisje.
  • Normaal loopt het water dan naar de pomp en filter via de skimmer (onder het aluminium deksel) en neemt zo alle drijvende dingen mee naar het filter.
  • In het korfje van de skimmer zit normaal gesproken een chloortablet, is deze helemaal opgelost, dan kunt u er een nieuwe in doen.
  • Het waterniveau wordt automatisch geregeld via de vlotter naast de skimmer.

Onze “Pool-boy” komt zaterdags het zwembad stofzuigen en de waterkwaliteit controleren. Voor calamiteiten kunt u Goncalo bellen. Telefoon: 00 351 918513030


Planten water geven

Het zou fijn zijn als u zo’n 2x in de week de planten in de potten op het terras bij de keuken en het palmboompje in de pot op het beneden terras water zou willen geven. Hiervoor niet het water gebruiken uit de 2 kranen die aan het huis zitten, dat is namelijk onthard water.

Ook mag u ,als nodig, (dat kan om de andere dag zijn, vooral bij hoge temperaturen), het irrigatiesysteem aanzetten.
Doet u dit bij voorkeur ’s avonds. Open hiervoor de blauwe kranen in de zwarte leiding links en rechts naast het trapje naar het beneden terras. Open maar een kraan tegelijkertijd, en niet langer dan zo’n 15 minuten per keer, dan een minuutje wachten, dan de andere kraan. Anders slaat de pomp af, en moet deze gereset worden. (Hiervoor hoofdschakelaar in schuurtje uit en weer aan zetten). Voor de ruïne ligt ook een irrigatie slang, deze wordt met de tuinkraan aangezet. Ook hier zo’n 15 minuten per keer.

Water geven met de slangen kan natuurlijk altijd !

Dank u namens de planten en de jonge boompjes.
Wilma Hilbers

Vragen? Neem dan snel even contact op met Wilma Hilbers.
Mobiel: 00 31 6 25 30 27 17